Newsfeed

Theosophy: From the frozen tundra

Theosophy - Towers Of Dark Pantheon

The city of Barnaul is located on the Ob river in the Western Siberian lowlands, about 3000 km east of Moscow. From that town`s frozen tundra the band Theosophy delivers their own ice cold Black Metal. The group’s new album is titled Towers Of Dark Pantheon and will be released in 2020 via the Sliptrick Records. As there is currently nothing on You Tube from this year’s album, so far we are content with the song At The End Of Life from the last album Eastland Tales II.

The band was founded in winter 2004 by Phantom, but the project was frozen in ice till 2007 due to other activities. The band’s first release came in 2008 with Russian label Musica Production which was the first split-CD in the label’s history. Theosophy and Bizarrekult were the participants of this release and the CD received good feedback and distribution in all parts of the world, from Brazil to Japan.

During spring and summer 2009 Theosophy recorded several new songs and in September 2009, they played as support act with the legendary Helheim during their visit to Siberia. In 2010, the band concentrated on live appearances with a new program and released their debut full-length album. The CD was been called …Out Of Decades and was followed in 2011 by In the Kingdom Of North. During the making of their next album, the band decides to divide the new material and make a conceptual work, which was called Eastland Tales. The two parts were released in 2014 and 2016.

Throughout this period, the band have played various live shows and festivals as both headliners and support in Russia and in spring 2019, Theosophy made their first European tour across Poland and Czech Republic. Over the 2 weeks the band played 7 gigs and received positive responses from a public.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*