Newsfeed

Tommy Stewart’s Dyerwulf: A dedicated and busy musician

Tommy Stewart's Dyerwulf - Sordid Songs For A Cold Grey Sun

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tommy Stewart’s Dyerwulf began with the solo release of Clef Doom in 2015 as an experiment in 2 piece minimalism of doom style metal. Enough positive response happened to add Eric Vogt (drums) and perform live. After further positive response the self-titled Tommy Stewart’s Dyerwulf was released on Soman Records (2017). The track Sad Stormy Sunday,

Then a 7” vinyl single Shadow In The Well/Lilith Crimson Deep’on Black Doomba Records. There were several short tours of the west and mid-north states and Dennis Reid (Bludy Gyres, Negative Wall) replaced Eric Vogt. Tommy Stewart is also known for thrash band Hallows Eve of Metal Blade Records plus is a producer with a studio known as Blue Ogre Noise Lab. Tommy Stewart’s Dyerwulf live often includes doom Interpretations of classic Hallows Eve.

The 3rd release Sordid Songs For A Cold Grey Sun was released at the end of 2019 on Black Doomba Records. The 4th release, that is the 2cd full album, is in production and scheduled to be released in 2020. Tommy Stewart is truly a dedicated and busy musician. The tracks Hollow Heart and The Graveless Soul,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7110 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*