Newsfeed

Aevum: Divided between Italy and France

Aevum - Multiverse

According to the musicians in Aevum is the meaning of music to tireless research and of the band’s continuous evolution are summarized in the name Aevum. The band is influenced by Metal, classical music, gothic, rock, lyrical, Opera and very much more. The track Tair,

With 8 members divided between Italy and France, symphonic metallers Aevum are set to return with their third full-length Multiverse, which is scheduled to be released on March 27th, 2020 through Dark Tunes Music Group. The new album is followed-up by an European tour with Orphaned Land.

On Multiverse, epic tunes and electronic elements will encounter hard riffs, with charming voices of Lucille Nightshade and Hydra carrying the ears and hearts of their fans from the third to another dimension. The new album follows the footsteps of bands like Nightwish, Within Temptation, Epica etc.

Since Aevum’s foundation in 2012, the band members have developed a musical style that was always bound to strong influences of symphonic metal, but have broken the bonds of the genre, by thinking outside of the box.

Love and affinity towards symphonic sounds, lifeblood, imaginativeness and much more has to be mentioned to handle such a task. And yet, the 8 musicians from France and Italy faithful follow that path, while they are firing a salvo of 13 powerful tracks consisting of guitar-riffs meeting skincrawling orchestral and electronic elements.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5884 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*