Newsfeed

The Oneira: Willpower of flying across the universe with music

The Oneira - Injection

Progressive rock act The Oneira has signed a worldwide record deal with Rockshots Records for the release of its third album Injection, coming out in early 2020 through the Italian label.

Led by the Greek multi-instrumentalist Filippos Gougoumis The Oneira is a multi-cultural project across Greece, Italy and Germany. The word means dream in Greek, to symbolize the willpower of flying across the universe with music. The track Still Free To Choose the band comment, «This song it’s our statement, in these gloomy days we are lucky (not everyone, unfortunately) to have free will to be good or bad, time is the only witness».

Following-up the highly acclaimed albums Natural Prestige (2011) and Hyperconscious (2014), Injection marks a further step towards a more mature and complex sound. Produced and arranged by Filippos Gougoumis and Oliver Philipps (Everon, Delain) and mixed by Christian Moss, the album is an homage that visionary Filippos Gougoumis pays to positive vibes, authentic anchor against fear and sorrow.

Led by the Greek multi-instrumentalist Filippos Gougoumis, The Oneira is a multi-cultural project across Greece, Italy and Germany. The word means dream in Greek, to symbolize the willpower of flying across the universe with music. Artwork and album design were created by Jan Örkki Yrlund at Darkgrove Design.

Italy band The Oneira was formed in 2010, and is the creative vehicle of composer and guitarist Filippos Gougoumis. He had musically interested from a young age, it was in 2010 that he got the time to pursue his musical ideas following his final degree in Medicine. And as his ideas developed, it was time to form a band so that these could be recorded for posterity and hopefully also make an artistic and commercial impact by fellow musicians and fans alike.

Due to that he hooked up with drummer Erik Spedicato and keyboardist Giampolo Banjo Begnini, both of them professional musicians, and The Oneira was born. One year later the threesome had their debut effort ready, entitled Natural Prestige, and released it through French label Musea Records.

Now the band is a quartet, Filippos Gougoumis: Lead and rythm guitars, 12 strings guitar, bass, backing vocals, Manuel Ruscigno: Lead vocals,Gianpaolo Banjo Begnoni: Keyboards and programming, Danilo Sakko Saccotelli: Drums & percussion, backing vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*