Newsfeed

Burning Shadows: With weird fiction and fantasy authors

Burning Shadows – Beneath The Ruins

Savage in Maryland is a former mill town is a registered historic place, and has many original buildings preserved within and around the Savage Mill Historic District. Currently, the Savage band Burning Shadows is not historical, but they are doing their best to constantly release good music. Recently the band released the Ep Beneath The Ruins. The track The Grey Company (Paths Of The Dead),

Burning Shadows was formed in 2000 and plays Power Metal and brings to life tales based on or inspired by weird fiction and high-fantasy authors. Heavily influenced by the stalwart vanguards of the genre such as Iced Earth, Blind Guardian, Jag Panzer, and Primal Fear, Burning Shadows creates a powerful blend of US- and European-style power metal. Band interests are Lovecraft, The Elder Scrolls and Lord Of The Rings. The track Blacken The Sky, is inspired by HP Lovecraft flash fiction short story Memory, originally published in 1923.

The track The Red Key, is based on the short story The Thing On The Roof by Robert E. Howard, published in 1932.

Line-up: Tom Davy – Lead Vocals, Tim Regan – Rhythm Guitar, Vocals, David Spencer – Drums, Vocals, Christopher Malerich – Lead Guitar, Aaron El-Zeftawy – Bass.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5849 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*