Newsfeed

Neorhythm: The whole story of Mother Earth

Neorhythm – Terrastory

Russian metal duo Neorytm will is set to release it’s newest album, Terrastory, on March 20. Featuring 11 tracks of dark, progressive groove, Terrastory is a concept album with themes covering the 4.5 billion year history of planet Earth. The new release, a conceptual album titled Terrastory, with be out March 20, 2020, Earth Day. The album gradually tells the whole history of the planet and humanity, reflecting different eras, both lyrically and musically.

About the track Fight For Fire the band states, « is our visual representation of the times of the initial dissociation and separation of Homo Sapiens in the Paleolithic age, of the beginning of internecine wars of mankind, lasting unfortunately so far».

The elaborates on the concepts behind Terrastory, «Terrastory is a conceptual album that reviews and describes the history of planet Earth from the origin of the star to the present day, the history and evolution of Mankind and Civilizations, and even tries to look into the Future. With our new songs, we penetrated the temporal space from the Archean Eon to Art Nouveau, explored various cultures and tried to convey not only lyrically, but also musically the development of our father’s home, from the protobacterial world to perfect technological progress. For History is a treasury of human deeds, a witness to the past, an example and a lesson for the present and a warning for the future».

Groove Death Metal project Neorythm was born in 2017 as a creative collaboration of two musicians from Russia – Evgeniy Rassadkin and Demether Grail (Zmey Gorynich, Arcanorum Astrum, Grailight). it was initially decided to keep the project anonymous, positioning itself as space aliens from the planet Neuw, crashed on their aircraft in Lapland.

The debut album Zetetic was released in June 2018, the songs on it narrated on various cosmological, social and futuristic topics. In November 2018, EP Meteoric Thoughts was released as a continuation of the debut, after which the band sat down in 2019 to compose and record their second album Terrastory.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6241 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*