Newsfeed

P.O.E.: The dark, sick, evil side of human soul

P.O.E. - Of Humanity And Other Odd Things

The eclectic horror rock band P.O.E. (Philosophy Of Evil) sign with Revalve Records for the worldwide distribution of their debut album Of Humanity And Other Odd Things, which will be released on April 3, 2020.

P.O.E. comment: «What we want is to express the dark, sick, evil side of human soul, that part of soul that lives in each of us and every day it’s powerfully trying to come to light in order to disrupt our being. It’s the tense for what is ugly, grotesque, unsettling that the genius of Edgar Allan Poe was able to describe sublimely with his poetry and his stories. This is all part of us and we try to celebrate it and, in some cases, exorcise it through our songs. That said, do not take us too seriously. We never do». The track The City In The Sea,

The P.O.E.project has its roots in the cold Winter of 2012, when the crazy ideas hidden in Charles Woolridge’s degenerate mind begin to develop. Shortly thereafter these ideas become experimental pieces, in which purely metal sounds are combined with texts taken from E.A. Poe, mentor and muse inspiring the young composer for a long time. The desire to spread these ideas is getting stronger, but the road to achieving this goal is equally tortuous. After three years of research and changes, the formation is finally complete with the arrival of Aleksander Ladislaw on drums, Emmanuel Botch on guitar, and Francis Gebirge on bass, thus recording the first EP, published in 2015 and titled The Tell-Tale Heart.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*