Newsfeed

Qyn: With the one and only Chris Feener

Qyn - Archetype

I don’t know what Qyn means beyond that it’s a band name, and a band based in Grand Falls playing very nice progressive metal. Qyn featuring the one and only Chris Feener alongside Johnny Ennis, and the undeniable chops of tech death drummer Alex Rudinger. They have been around since 2009 and they promised the arrival of their debut album, entitled Archetype four years ago. Nothing happened until now when they recently released their debut single The Insignificant from the mentioned album Archetype. A nice album with skilled intense groove prog metal full of energy. Alex Rudinger only provided the drums on Lucifight but was not available to complete complete the remaining tracks. 

The tracks Twigtd and Great Eternal Scream,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*