Newsfeed

Angerot: Death metal from Sioux Fall…..

Angerot - The Divine Apostate

Angerot states, «2019 delivered us a few twists and setbacks….to which we retaliate in 2020.

New drummer.

New label.

New producer.

New album.

New power».

A couple of years ago Angerot turned heads in the underground metal scene with the release of their debut album The Splendid Iniquity in 2018. Enlisting the infamous Tomas Skogsberg at Sunlight Studios to help invoke some Swedish magic to the project, The Splendid Iniquity was a solid introduction for the band and received a plethora of positive reviews.

Permafrost wrote an article about The Splendid Iniquity. We wrote among other, «The band consists of four very experienced musicians who have performed with death metal since the genre was formed. The quartet is undoubtedly extremely dedicated to death metal. The band is from the city of Sioux Fall, which indicates that the Sioux Indians were once in the area. Another digression is that Sioux Fall is a city with many Norwegian-speaking inhabitants». The track Below The Deep And Dreamless Sleep

For the new album The Divine Apostate Angerot recruited guests Snowy Shaw ( King Diamond, Memento Mori, Notre Dame, etc ), Terrance Hobbs (Suffocation), and Ben Ash (Carcass, Satyricon – live) to add a little extra pop to this already fresh dish.

It`s a great pleasure to hear that the growth of this band from their debut is massive. While this new offering includes the HM-2 worship plastered all over their debut, the Swedish elements are toned down immensely and are replaced with a nice palate of Death Metal and Black Metal leanings that range from early-mid Morbid Angel years to Behemoth of the last decade. The band also found a way to incorporate outside ingredients to aid in with the grandiosity.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*