Newsfeed

Grave-T: With clear reference to the city of Turin

Grave-T – Silent Water

Italian post prog metallers Grave-T will release their debut album Silent Water on March 20th via Seahorse Recordings. Grave-T stands for Grave Torino, band’s hometown. The 10 tracks of Silent Water are based on death and humanity’s resolution. The concept album is set in Turin, a city famous for great musical past, daily life, lust, self-destruction of humanity, decadent poetry. The track Era Horizon,

Grave-T get inspiration from blues, hard rock, metal and hardcore. The band takes a musical journey into the world of rock and its subgenres. Silent Water is a 10 track concept album based on the binomious of death and resolution of mankind. The landscape is the city with its dark and bright sides which is the frame of the tormented souls that walk the ground. It is a clear reference to the city of Turin the lost city with its great musical past, everyday life, lust, self-destruction of mankind, decadent poetry.

The story of the tormented souls runs out with the last track Era Horizon where a new era and a new consciousness begins. A new start. Musically it was the band’s purpose to travel through the rock genre in order to gather all shades. This is what we may call a rock journey around the subgenres. Grave-T are: Marco Magnani – Vocals, Nick Diamon – Guitars and backing vocals, Davide Pappa Paparella – Drums and Adriano Serafini – Bass.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*