Newsfeed

Offramp: Learning To Fly!

Offramp – Turbulence

Offramp is probably not the world’s most well-known band but they have been active for decades and made much interesting music over the years. The time has finally come for Permafrost’s readers to become acquainted with Offramp. Learning To Know or maybe even better, Learning To Fly?

Offramp began as a band project in 1996 that convened to record and release an eponymous album CD in May 2001. In the subsequent 18 years, Offramp has released 8 more CD`s ranging from prog to new age instrumental music. The title track Turbulence,

Their new album is entitled Turbulence. It`s a 12 songs record with music that span a gamut of ambient, rock, electronica, pop, jazz, and piano-based music. Offramp is a collection of music sonically reminiscent of classic and progressive rock with piano, ambient, and electronica stylings, and even some soundtrack influences. Difficult to categorize into one format, Offramp`s music takes its cues from a variety of influences in creating a distinct sound. The track Vertical Up,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*