Newsfeed

SDI: The Return of 80s Metal!

SDI – 80s Metal Band

SDI was founded in May 1986 but they disbanded in 1991, and had a short comeback in 1992 before they again disbanded, and now for long time and to 2013. 31 years after their last full-length Mistreated, German Speed Metal veterans SDI return with a new album 80s Metal Band! After reactivating their activity back in 2013, SDI went to perform on several shows and festivals such as True Thrash Fest in Japan, as well as the Czech Obscene Extreme and several other shows and tours across Europe since 2017.

 In the year 2019, the trio finally made it back to the studio, where they recorded 12 new tracks, reflecting the band’s range from speed metal grenades to metal anthems in ways of the old school. To get rid of the expectation to have reinvented the wheel somehow, the title of the album makes it clear on what’s going on and so this album is all about the 80s, the period of time where the band left their mark! The track Freeride,

80s Metal Band is therefore not only a description in which SDI feel represented in 2020, but also the motto and title of the new full-length which takes the listener 30 years back in time. The mix of Føni Goedereis and the mastering of Peter Pluto Neuber (Primordial, Blood Red Throne, Manos) makes sure that the sound of SDI fits into the new millennium!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*