Newsfeed

Valcata: Mass extinction from a heatwave

Valcata - Valcata

The planet Valcata has suffered mass extinction from a heatwave that has escalated over the last century. Special teams have been deployed into the galaxies in search of salvation. Earth is one of many possible destinations.

Valcata is an independent symphonic metal opera album. The album was produced online in its entirety and features musicians from around the globe, including both emerging and established artists. The album is the work of composer Oha Cade who is based in Brooklyn, New York. Horror Machine is the fourth track from the album. The song showcases four out of the album’s eight vocalists,

Valcata is a diverse love letter to metal’s most melodic and bombastic power, a new independent symphonic metal opera featuring a staggering ensemble of eight lead singers (four female and four male), each portraying a unique character through the lyrics. The album was produced online in its entirety and features musicians from around the globe, including both emerging and established artists. Taking a fresh approach to the genre in 2019, Valcata is an elaborate work that exhibits a superabundance of influences while sustaining a sharp and ferocious energy. The track 3 -2- 1,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*