Newsfeed

Seigmen: Re-relase of iconic album.

The iconic Norwegian band Seigmen`s first five classic albums will be re-released. In the 90’s, the band was huge in Norway (and they still is), and have built up a strong following in several European countries. From their heavy beginning to their more alternative end, Seigmen delivered some really strong records in the 90’s. The track Metropolis,

Now, these albums are re-released for the first time ever on vinyl. Also, the cds have long been out of print. The album Metropolis was the breakthrough album from Seigmen – Norway’s biggest rock band in the 90s. The vinyl version of Metropolis is a Double LP set featuring 5 bonus tracks. Seigmen is probably for fans of band such as For fans of Smashing Pumpkins, Zeromancer and Kent. The track Slaver Av Solen,

Led by the now legendary title track, both the album and single went gold almost immediately, and the band’s popularity flew through the roof seemingly overnight. Inspired by, amongst other things, Fritz Lang’s iconic movie of the same name, the album and following tours cemented Seigmen’s role as Norway’s biggest and best live band. The album has been long out of print, and has never been issued on vinyl before – so this is splendid news for fans of mid 90’s alternative rock.

Link:
Facebook

 

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*