Newsfeed

The Spacelords: Sends people into far out territories…..

The Spacelords – Spaceflowers

The album title Spaceflowers indicates what kind of music it is about! The band behind Spaceflowers is Spacelords and they plays a Spacerock with lysergic spiraling riffs and a fair amount of stoner. According to the band Spacelords statement they, The Spacelords came down to planet earth to blow peoples brains off with their severe Spacerock tunes and send them into far out territories!

There are only three songs on the new album,1. Cosmic Trip, 2. Frau Kuhnkes Kosmos, 3. Spaceflowers. The line-up: Marcus Schnitzler / Drums, Matthias Hazi Wettstein / Guitars, Erhard Akee Kazmaier / Bass

The Spacelords were founded in spring 2008 by Matthias Hazi Wettstein (Guitar), Marcus Schnitzler (drums ), and Klaus Werz ( bass ). In May 2008 Holdi Pape joined the band. He highlighted the music on their first album from 2009 with his flute and stayed until end of 2009.

The Spacelords continued as a trio and released another studioalbum (Dimension 7′) in December 2011, a live-album ( live@ psychedelic network festival ) 2012 and the 3rd studio album ( Synapse) in April 2014, which was also released on vinyl on the German cult- label Sulatron Records.

Synapse was actually voted in several internet-bloqs and fanzines in the USA, Germany and Greece as one of the best albums of 2014! In May 2014 Klaus Werzleft the band and was replaced by Erhard Akee Kazmaier.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*