Newsfeed

Hemotoxin: More destructive and melodic

Hemotoxin - Restructure The Molded Mind

Restructure The Molded Mind is the third album from Hemotoxin, and the album will be released 15 March. On the new record the band pushing further in every direction—more destructive, more melodic and undeniably catchy. The power thrash of Automation sinks into flesh like a hook, while others are a relentless and ferocious attack on the senses. The track Corrupted Flesh,

With a stew of influences ranging from traditional heavy metal, to progressive metal and the pantheon of death and thrash acts, Hemotoxin continue to write the music they want to hear. On Restructure The Molded Mind, Hemotoxin showcase a near-total indifference to easily-emulated and trendy sounds.

They play their own brand of Death Metal mixed with Thrash and Progressive influences. Inspired by bands such as Atheist, Obscura, Death, Rush and Havok, their songs cover a very wide spectrum from straight forward aggressive thrash and heavy hitting metal to more complex ideas.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*