Newsfeed

Enzo And The Glory Ensemble: With tribute to Ibn Battuta

Enzo And The Glory Ensemble - In The Name Of The World Spirit

In The Name Of The World Spirit is a huge record lasting over one hour with prog metal with a fair amount of ethnic elements. Enzo Donnarumma is the primus motor behind the band Enzo And The Glory Ensemble. Donnarumma obviously have a bunch of famous and very skilled musical friends. Many of them participate on In The Name Of The World Spirit the final chapter of the trilogy. This trilogy is a bridge between the western and the eastern cultures, besides a huge step towards a top-notch production. The balance between the instrumental parts and the vocals are now improved, while the ethnic arrangements are driven by the magnificent Weza Meza Choir ensemble from Congo. The track Last Weep,

Last Weep featuring Gary Wehrkamp, Brian Ashland, Mark Zonder, Philip Bynoe, Nicholas Leptos. Last Weep is a tribute to Ibn Battuta, recognized around the world as one of the 10 most famous travelers in history, along with Neil Armstrong and his journey to the Moon, Fridtjof Nansen who crossed Greenland, Christopher Columbus who discovered the Americas, Xuazarg the Chinese Buddhist who traveled from China all the way to India, a journey of 17 years.

The title of history’s most famous traveler usually goes to Marco Polo, the great Venetian wayfarer who visited China in the 13th century. For sheer distance covered, however, Polo trails far behind the Muslim scholar Ibn Battuta. Though little known outside the Islamic world, Battuta spent half his life tramping across vast swaths of the Eastern Hemisphere. Moving by sea, by camel caravan and on foot, he ventured into over 40 modern day nations, often putting himself in extreme danger just to satisfy his wanderlust. When he finally returned home after 29 years, he recorded his escapades in a hulking travelogue known as the Rihla.

The video features footage from Journey To Mecca a documentary film charting the first real-life journey made by the Islamic scholar Ibn Battuta from his native Morocco to Mecca for the Hajj (Muslim pilgrimage), in 1325.

Enzo Donnarumma is a christian singer, songwriter, arranger and guitarist. His sound explores and unifies different genres: Prog Metal, classical music, symphonic soundtrack, musical, ethnic music, World Music and New Age. He is currently the lead singer of Christian band Members Of God.

At young age Donnarumma started studying piano and guitar. He is also influenced by extensive experience of listening to Blues, Soul, Gospel, Progressive and Psychedelic, Hard and Heavy, Classical, Soundtrack, Folk and New Age music. The track Psalm 133 from the album Gospel Metal Opera,

He graduated in classical guitar and in addition to various instrumentalist activities, which performs full-time in his country, he has collaborated and performed live with famous artists of the international metal scene: Shadow Gallery, Orphaned Land, Ralf Scheepers, Mark Zonder, Marty Friedman, Blade and also collaborated with members of these bands on his own releases.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5849 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*