Newsfeed

Blut: With a kind of kaleidoscope of sounds

Blut – Hemeneutics

The music of Blut is a journey into the mind, flashes of Light and Darkness, hidden fears, hidden desires, path between the tarot cards to discover human spirituality, dreams and thirst for knowledge about Life, Death and Emotions. The track The Magician is taken from the new album Hermeneutics which soon will be released.

Singer and songwriter in the band Alessandro Schümperlin have written the new album and it is based on the eponymous book Hemeneutics. The book is set in the Turin of a newly unified Italy, Blut, an unlikely club made up of five members with peculiar characteristics – a doctor dedicated to extreme experiments, a mad scientist, an adventurer, a man with a dark past and a charming young woman – is involved in an intricate mystery imbued with occult powers, esotericism, murderers and magic. An adventure in pure steampunk style, guided by the common thread of the tarot, real protagonists of the novel, real engines of the action and at the same time active and present protagonists.

The Blut project was born as a free artistic expression by Alessandro Schümperlin, formerly Anthologies band gothic metal. The project from one man band becomes, first as a studio project, and now a true band able to blend musical styles who formally they are in fight into a kind of kaleidoscope of sounds. Blut brings original music with no gender limitations.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*