Newsfeed

Boneweaver: Base for Union forces and modern metal!

Boneweaver – The Long Way Down

The city Madison in Wisconsin was the base for the Union forces in Wisconsin during the American Civil War, but now close to 160 years later, the city is the base for something much more artistically and peaceful! The band Boneweaver. That band is the brainchild of Tristan Feilla and he is the sole musician in the band. The track Fourth Birch,

The Long Way Down is the debut album from Boneweaver and this is an ambitious project. The music on the album combines powerful instrumentation and dynamic vocal delivery with multilayered soundscapes to create a truly authentic and compelling foray into modern metal. The track Leaving Of The Wolf,

Long Way Down is a winding release that surrounds powerful metal with contemplative sections of majestic atmosphere, evoking imagery of yawning gulfs and breathtaking vistas. Throughout, elements of ambient, jazz, and classical music are nicely intertwined with harrowing post-metal to create a uniquely impactful debut release. The title track The long Way Down,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*