Newsfeed

The Roozalepres: From mystical fog and excellent wine area

The Roozalepres - The Roozalepres

The band Roozalepres have obvious humor when they states, «Just another stupid and worthless punk rock band that nobody wants to listen. Just a couple of wild punks out raising hell!».

The Roozalepres is a punk‘n’roll quartet hailing from a rural region of Tuscany, in the middle of the cursed triangle between Florence, Siena and Arezzo, composed mainly of hills and mountains surrounded for most of the year by a mystical fog and famous worldwide for excellent wine production which has definitely had an impact on the band’s sound. The band was formed in September 2018 by some old friends who shared a love for 70’s punk and mid 90’s Scandinavian rock’n’roll. The composition of the songs was a very fast and natural process, as soon as there were enough tracks, the band entered Audiovolt Studio in Florence. The track Frankenstein Heart,

The result of entering Audiovolt Studio in Florence was the self-titled debut album. A album with affair amount of heavy riff and full speed ahead action rock. If you enjoy rearing guitars, beat carved and fast song, The Roozalepres might be perfect for you? The music have a contagious energy and their songs might go straight ahead to your feet, making the whole album enjoyable. If you love sanded vocals, the beat of Nashville Pussy, Ramones and Danko Jones then The Roozalepres might be your cup of tea.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5529 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*