Newsfeed

Heyoka`s Mirror: A kind of sacred clown

Heyoka`s Mirror - Asylum

The heyoka (heyókȟa, also spelled haokah, heyokha) is a kind of sacred clown in the culture of the Lakota people of the Great Plains of North America. The band Heyoka`s Mirror states about this phenomena, «The spirit of a Heyoka is the Great Mirror. When you connect to a Heyoka, what you see in them will show you what you need to work on to evolve spiritually».

Heyoka’s Mirror is a Calgary based progressive rock/metal band with international roots. The band was brought to life in the summer of 2015 by founding members Andrew Balboa and Omar Sultan.

Asylum is the only instrumental piece from their upcoming debut full-length record. They are currently finishing their first full length concept album. In Asylum, the main character gets checked in into this institution and fights his inner demons.

The Band played their first show in the winter of 2015, a talent showcase/competition organized by Landmark Events, which the band won! Rahbek Salomons filled in for bass guitar for these shows and helped Heyoka’s Mirror win and get their music out to Calgary and surrounding areas, Rahbek Salomons and Heyoka’s Mirror parted ways shortly after that.

During this time, Andrew Balboa and Omar Sultan kept writing music for their first EP and started writing music for what would end up being their first album.

Jumping to 2017, Heyoka’s Mirror released their first EP Loss of Contact With Reality on December 4.
At the end of 2018, drummer Bayan Sharafi recorded all the drum parts for the new Heyoka’s Mirror full length album. He left the band soon after to follow his career. During 2019, Andrew Balboa and Omar Sultan finished writing their first album and began recording with the help of Casey Lewis and Johnny Kerr on drums, and Brendan Rothwell on bass at Echo Base Studios.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5529 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*