Newsfeed

Voodoo Six: Album with its own identity

Voodoo Six - Simulation Game

Voodoo Six is the critically acclaimed London based hard rock band renown for delivering driving, contemporary rock with an undercurrent of blues and killer riffs release their third single Never Beyond Repair taken off their upcoming album Simulation Game, the second album featuring vocalist and front man Nik Taylor-Stoakes later in March 2020. Recorded at Barnyard Studios, Simulation Game consists of 10 tracks produced/mixed by Tony Newton (Iron Maiden, British Lion, Airrace) and mastered by Ade Emsley (Iron Maiden, Steve Harris). With the addition of Tom Gentry (GUN/Marco Mendoza) on guitar, fans are treated to an even more dynamic six-string assault than on previous records and live performances. 

«Matter how broken we feel we are Never Beyond Repair. This world is full of idiots trying to break you… and they might succeed… get up!! Keep going!! You are Never Beyond Repair».

«In general life can be really tough… everyone is going through something you might just not know about it, these words are personal, this is how I felt and still feel, I don’t like to talk but I had to express something as I felt I was getting close to doing something stupid, this was my expression…. you are not alone…. you are Never Beyond Repair». The track Gone Forever,

«Eternal under achiever, the nearly man, one step short of success every time, my best never quite good enough, I feel it, you feel it… but.. i tried… I can except failure, but I can’t except not trying… it hurts, it breaks, but Never Beyond Repair». The track The Traveller,

«This Album is the Album we’ve always wanted to make!!! Lyrically and musically it’s the album the world needs right now, I just hope they get to hear it!! In a genre flooded will countless heritage acts it feels great to do something with a voice and integrity. Every track can stand alone…these clichés are always thrown out by artists…however with The Simulation game we actually mean it. This isn’t classic rock!!! The world doesn’t need any more classic rock… regurgitating the same riffs and formulas for the last 40-50 years now!! Yes, The Simulation Game isn’t reinventing the wheel, but it is its own thing… it has its own identity!!!! ».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*