Newsfeed

Sky Archtect: With updated version of the debut album

Sky Archtect - Excavations Of The Mind

Sky Archtect will in ten days re-release their debut album Excavations Of The Mind in a 10th anniversary edition. The album is completely remixed, remastered and expanded with previously unreleased versions of three album tracks.

This is a refreshed version of the album that back then surprised the musicians to how well the album was received at the time of its release. The band states, «The great response from the international community of progressive music lovers, combined with invitations from abroad to perform at some fantastic festivals and venues, felt to us like a very warm welcome to the scene. We could have never imagined this when we were working on our debut album. All we knew was that this was the kind of music we wanted to create. An album, free of boundaries of any kind, something we could embrace the way we created it». The original title track Excavations Of The Mind,

Sky Architect was formed fourteen years ago in Rotterdam at Rotterham Pop Achademy as a primarily instrumental trio. Wabe Wieringa / guitars, producing & mixing, Rik Van Honk / keyboards, trumpet, flugelhorn, backing vocals and -Chistiaan Bruin / drums, percussion, backing vocals. Later Tom Luchies / vocals, guitars and Guus van Mierlo / bass. This five musicians fleshing-out a formidable and multi-layered group of young prog rockers.

«They make music from the heart with a technical edge says their bio, and it’s an apt description of the quintet’s carefully constructed and utterly professional material. Their 2010 debut Excavations Of The Min’ on Galileo Records embraces both golden age greats like Genesis and Yes as well as peers The Flower Kings, K2, and Porcupine Tree».

«Now in 2020, ten years after its initial debut, we wanted to do something special with this album. Although we are still very proud of the original, we thought we could create an updated version. The album as it was supposed to be, but with the nowadays view of our sound. Of what Sky Architect sounds like. We also added three bonus tracks, to give you something extra and to get to know us even better».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5849 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*