Newsfeed

Bernard And Pörsti: Musical spin-of…..

Bernard And Pörsti - Gulliver

Marco Bernard with Rickenbacker and Shuker basses and Kimmo Pörsti with drums and percussion and 20 guest musicians. Together they have made the album Bernard And Pörsti – Gulliver. This is NOT the eight album from Samurai Of Prog, but Gulliver was released some weeks ago.

This musical spin-off from The Samurai of Prog reaches its completion in the Bernard And Pörsti project with Gulliver, a concept album inspired by the character’s travels as told by Jonathan Swift, that maintains the style and the DNA of the original band.

The «third samurai», Steve Unruh, is still present – even though in only one track – and will be soon re-joining the others for a new record on which The Samurai Of Prog are already working, The Chronicles, inspired to the Chronicles Of Narnia.

Gulliver, is a progressive rock presentation of the famous story of Gulliver’s Travels, from the author Jonathan Swift. Expect intricate electric guitars and much very good organ, mellotron, great vocals, some deep bass and jazzy sax and wonderful musical interaction and much skilled instrumentation. The longest track is the very nice song Lilliput Suite. More tha 17 minutes long.

Link:
Facebook
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5884 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*