Newsfeed

Antipope: With Twin Peaks-ish music videos…..

Antipope - Apostle Of Infinite Joy

Antipope new and 5th album Apostle Of Infinite Joy contains 8 full-bodied tracks, with heavily esoteric and thought provoking lyrics. On Apostle Of Infinite Joy the melodic and moody gothic shade of Antipope is coherently balanced traditional heavy metal elements, leaving listeners to bathe in the aura of their dark musicianship.Antipope are also well known for their special and independently produced Twin Peaks-ish music videos, recently unveiling a different style of video for Serpent Of Old,

The arrangement known as Antipope was born out of a black metal project called Tuska (pain/agony in Finnish), active between 1998 and 2001. Sixteen years ago Antipope started as black metal but have since then incorporated many different styles of metal as heavy, progressive, doom, gothic and industrial etc. into their sound. The title track Apostle Of Infinite Joy,

On Apostle Of Infinite Joy Antipope makes a fascinating genre slalom! They effectively sweeps progressive rhythms wrapped in gothic doom towards the aggressive edges of black and death metal, probably making for delighted fans of all heavy metal genres. As main composer Mikko Myllykangas once embellished upon the Antipope sound and style, «It is metal, for sure, but that’s pretty much all you need to know. Would more words make you feel safer? We don’t want you to feel safe. This perspective resonates through the diverse nature of Antipope!».

«For us, our music is just heavy metal with an occult twist» ,explains Myllykangas. «Our lyrics discuss self-realization in an esoteric, metaphoric sense, conflict between who you truly are and what is expected of you, hence the name Antipope».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5884 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*