Newsfeed

Onyria: With rock-driven ballad….

Onyria - Memories

Italian rock project Onyria, known for their hit cover songs of My Heart Will Go On by Celine Dion and One More Light by Linkin Park, have released a new single. Entitled Memories, this is a rock-driven ballad which lyrical concept was inspired in the experience that is losing a friend.

Onyria is an Italian musical project formed in northern Italy by lead singer Hel and guitarist-composer Simon J. Gillman. From day one, Onyria tried to keep it real. The musical project was born in 2012 and moved his first steps on the web by releasing rock versions of worldwide known songs as the above mentioned.

The first band record, Break The Silence, influenced by gothic rock acts such as Evanescence and Within Temptation, was released in 2015. Revenge, among all the tracks, was featured on more than 17 different rock radio stations and compilations in the United States of America.

The band slowly transitioned into alternative rock in 2017 by releasing Alone, bridging the passionate upbeat energy of rock music with renewed, rawer thematic, ditching the orchestral elements in favor of a more straightforward style.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5884 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*