Newsfeed

Archean: With crushing and nasty riffs…..

Archean - Second

Archean is a Black Metal band from “winetown” Bordeaux in France. Like good wine, the band according to many just gets better and better! The line-up or in France s’aligner: Dwimorberg – vocals, Anadrark – guitar & backing vocals, Djillian – guitar, Henbane – bass and Obscurisis – drums.

Three years ago the mentioned four-piece joined musical forces and founded Archean. The band plays a raw, dirty, punk and uncompromising Black Metal. After a first EP released in December 2018, they now are back with a second EP entitled Second. The track Waste Land,

The music has been live recorded, mixed and mastered at Heldscalla Studio. It provides a more gloomy and tortured atmosphere while keeping crushing and nasty riffs. Lyrics talks about nature, natural hazard and human conscience. The artwork is taken from an illustration made by Ambroise Paré (French barber surgeon of the 16th century) and represents an Uletif, better known under the name Unicorn of theSea. It thus refers to the last song of the release, a part of a poem written by Paul Contant (1609), about this creature.

Second will be released in seventeen days! The band was born on the ashes of Strynn. The band is driven by Dwimorberg. She handels everything, from composition (except drums made by Obscurisis and some punctual guitar contribution by Djilian) to design. The lyrics come from poems or writing that are adapted and/or translated.

Dwimorberg or Haunted Mountain was one of the White Mountains in the Tolkien universe!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*