Newsfeed

Kárpátia: The peace treaty in Trianon…..

Kárpátia – 1920

The album 1920 from the Hungarian band Kárpátia will be released on the 100th anniversary of the Trianon tragedy, contains songs that have not been processed before. This is an important event in Hungarian history and very natural as a backdrop for music for a Hungarian band. The greatest catastrophe to have befallen Hungary since the battle of Mohacs in 1526, the Treaty of Trianon in 1920, was extremely harsh on Hungary and unjustifiably one-sided. The track Kárpátia Uszonegy, Huszonkettő, Huszonhárom (Carpathia Twenty-one, Twenty-two, Twenty-three),

The Treaty of Trianon, or the peace treaty in Trianon, is a peace treaty signed on June 4, 1920 in the pleasure castle Grand Trianon in Versailles, France, between the Allies and affiliated powers on the one hand, and Hungary on the other. The treaty regulated the situation of the states that replaced the former Hungarian kingdom, parts of pre-war Austria-Hungary after the First World War. The track 100 éve Trianon,

Writing a little in Hungarian refreshes! Felsorakozni a zenekar számára Kárpátia, Petrás János – Ének,Basszusgitár; Galántai Gábor – Billentyűs hangszerek; Bankó Attila – Dob; Bäck Zoltán – Gitár; Szíjártó Zsolt – Gitár, Garamvölgyi-Bene Beáta – Furulya,Egedy Piroska – Cselló. The track Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz!  There will, will, will, just because it will!),

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*