Newsfeed

Scorn: The Royal Band…..

Scorn – A Comic Tragedy

The city of Guelph in Ontario known as The Royal City. Quite a few people think that the band Scorn from Guelph is The Royal Band! The band states, «if you happen to be a fan of the heavier styles of metal, then you’ll like it here! Death metal coming from a few guys in Guelph trying to make their journey in the scene and hoping to carve their way into history». The debut album was entitled A Cosmic Tragedy and was relased in January.

Scorn were formed with the intention of playing high-intensity death metal, Scorn has risen from the depths of Guelph, Ontario bringing a formidable onslaught of harsh riffs and crushing vocals. The band is probably for fans of Deicide, Death, The Black Dahlia Murder, Suffocation and Gojira.

Having experience in other projects, the duo of Julian Dutton and Steven Rowlands came together in 2015 to flesh out their technical death metal dreams in a flurry of abrasive melodies with brutal undertones. Although Scorn started as a group project, it is now a solo project of Rowlands who has taken over writing, programming, and performance of all aspects of the tracks. While the band is currently solo, there is the possibility of a full band forming or live shows and future albums.

Highlighting their aggression, and with the music influencing the lyrical content, Scorn writes about personal conflicts, with things being emphasized for dramatics, and other personal topics. Their debut EP To Bleed Or Not To Bleed was released in 2015.

Rowlands adds about the debut album: «I’ve created an album which, I feel, has captured an older feel of death metal while still remaining aware of what year it is and how tastes have changed in the metal scene. I show who my influences are and I have no shame in that. The music may not be as fast as some of the more extreme bands out there, but the aggression and intensity still shine through, in my eyes. There has been a lot of work put into this so I hope those who listen to it can hear that. This is the first album that I’ve made almost entirely by myself and I am very happy with the end results and there will be lots more music to come».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5852 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*