Newsfeed

The Bardic Depths: With literary friendship formed between J.R.R Tolkien and C. S Lewis!

The Bardic Depths - The Bardic Depths

Self-titled albums I think is little creative, but it is the music that counts. The band name The Bardic Depths I think is very good indeed. The Bardic Depths is a progressive rock project formed by the writing team of multi-instrumentalist, Dave Bandana and lyricist Bradley Birzer. The band is Born of the existing progressive rock group Birzer Bandanna An immersive combination of ethereal soundscapes with Floydian undertones, and Talk Talk influenced progressive pop sensibilities. The track Depths Of Soul,

Born of the existing progressive rock group Birzer Bandanna, The Bardic Depths is an all new project formed from writing team of Bradley Birzer – lyrics/concept and multi-instrumentalist, Dave Bandanna – Vocals/Guitars/ Keyboards/ Bass.

The album revolves around friendship and its ability to get us through anything including war, with the concept centering on the literary friendship formed between J.R.R Tolkien and C. S Lewis between 1931 and 1949. The album The Bardic Depths featuring contributions from Peter Jones (Camel/Tiger Moth Tales), Tim Gehrt (Streets/Steve Walsh), and Robin Armstrong (Cosmograf), amongst other Progressive luminaries.

The Official lyric video for Depths of Time (The Flicker) taken from the self-titled album, the Bardic Depths. Written by Dave Bandana and Brad Birzer,  the album features performances from Peter Jones – Saxophone & Vocals (Camel/ Tiger Moth Tales), Gareth Cole – Guitar (Tom Slatter/ Fractal Mirror), Kevin McCormick – Guitar, Paolo Limoli – Keyboards, John William Francis – Marimba, Mike Warren – Cello, Glenn Codere – Backing Vocals, with Tim Gerht on Drums of Streets/ Steve Walsh fame and Robin Armstrong (Cosmograf).   The track Depths Of Time (Flicker),

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5519 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*