Newsfeed

Scarlet Hollow: With beautiful atmospheres, adventurous arrangements

Scarlet Hollow – A Window To October

Scarlet Hollow`s latest release is entitled A Window To October and on that album the band offers much music! Actually almost 70 minutes of music.

Traveling effortlessly between progressive rock and metal, Scarlet Hollow will take you on an, soaring leads, beautiful atmospheres, adventurous arrangements, haunting vocal melodies, and a powerhouse rhythms.

The Scarlet Hollow sound is powerful, light and dark, ethereal, heavy, melodic music with an emphasis on the rock in progressive rock, respecting the listener’s intelligence by performing and producing high quality music with thought provoking lyrics and sonic sophistication. 

It was not obvious that Scarlett Hollow would come back, and as a bonus more strongly than ever. Gregg Olson has been through significant health problems that he has obviously overcome with bravery. A Window To October which is in all ways the best album to date. Better songs than ever, nicely varied, more focused and with a really good interaction.

Allison VonBuelow: Vocals, Acoustic Guitars & Lyrics, Gregg Olson: Electric Guitars, Keyboards & Production, Jeff Mack: Bass Guitars and Bass Pedals.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*