Newsfeed

Beesus: Swims through underground genres….

BEESUS – 3EESUS

BEESUS are a three piece rock band from Rome-Italy. Born and raised in the Eternal City, their music swims through underground genres such as garage, lo-fi, grunge, stoner, doom and psychedelia.Their activity starts in 2010. After a two years stop between 2012 and 2014 they rejoin in 2015 and release the debut album The Rise Of Beesus, self-produced and out for New Sonic Records and Goodfellas.

Mending the wounds. The line-up is changed and all the personal troubles of the band have been finally worked out with this 3rd album, called simply 3EESUS. The cover explains everything. Max Ernst’s Europe after The Rain II fits perfectly with the emotional mood of the album: everything is still, yet it has been clearly through a storm.

Thanks to Giacomo Serri, BEESUS’s got the chance to record this album in the main room of Monk Club, one of the best venues for live music in Rome, Italy. It is a live recording session cured by Giacomo Serri and Guglielmo Nodari. The sound is mellower compared to Sgt.Beesus. The atmospheres are more spacey and there are many vocals like never before. 3EESUS is a massive piece of noise rock, with tentacles towards stoner rock, sludge metal….. The title track Reproach,

The band states, «Reproach is an invitation to work together, don’t underestimate the wrong behaviours that pushed the world on the edge of collapse and act in first person against the causes of this disaster. 4 minutes of riffing and ironic descriptions of the next parties humanity is up to participate. That’s a reproach to all, save this world!».

The real strength of BEESUS is the live set: energetic, loud, sweat and fun. BEESUS have been playing more than 120 shows all around Europe in the last 3 years, including Duna Jam twice. This year they   are about to do tours in May and October for 3EESUS.

 

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*