Newsfeed

Hyperion: NWOTHM?!

Hyperion – Into The Maelstrom

The band Hyperion belong to New Wave Of Traditional Heavy Metal from Italy according to themselves. We might call that wave it NWOTHM?! There are at least twelve metal band with the name Hyperion, and in addition there are another band from Italia named Hyperion. The other Italian band plays Power Metal. Our Hyperion band’s name is taken from the Hyperion Cantos, a series of science fiction novels written by Dan Simmons. The track Bridge Of Death,

Hyperion has just revealed details of what will be their 2nd album Into The Maelstrom which, like their debut, will be released through Fighter Records, and will see the light on 21st of April 2020 in CD format. The track Driller Killer,

Hyperion was born in Bologna in autumn 2015, Hyperion count among its ranks some of the veterans in the local Metal scene: former S.O.T. drummer Marco Jason Beghelli, former Prophecy/ Prophexy guitarist, now author and producer Davide Cotti, renown guitar virtuoso Luke Fortini from Imago Imperii, former Children Of The Damned and Paul Di Anno. Their debut album Dangerous Days was released in the November 2017. The title track Into The Maelstrom,

The cover art for Into The Maelstrom has been created by Akirant Illustration, who currently work with Iron Maiden as well as with Blaze Bayleyand Holycide. The album will contain 9 songs with an impressive production and influences that come from bands of the 80’s in the vein of Judas Priest, Annihilator, Iron Maiden, Metallica, Megadeth….

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*