Newsfeed

Notörious: With links back to Sunset Strip……

Notörious - Glamorized

I thought glam metal was a near-death genre, but it’s obviously wrong! Even the nick name more than indicate that the band Notörious deliver glam metal. Chris Hoüdini – lead vocals, Nikki DiCato – lead guitar/backing vocals, Andy Sweet – bass/backing vocals and Freddy Kixx – drums.

Glamorized, from Norwegian hard rock/glam metal band Notörious, is full of catchy riffs, high pitched vocals, screaming guitar solos and every chorus makes you wanna sing along and party like there’s no tomorrow. Reviewers have previously compared lead singer Chris Höudini with Klaus Meine of Scorpions and guitar player Nikki DiCato with Yngwie Malmsteen and with these two dynamic elements combined with a strong rhythm section makes this album a heavy metal freight train full of energy. The track Friday Night,

Glamorized will take the listener on a journey through every aspect of the glam metal genre, from the hard hitting opener Gunnerside through the more softer keyboard driven ballad Summer Nights. Notörious are primarily inspired by legendary groups such as Mötley Crüe, Van Halen (not Van Hagar), Yngwie Malmsteen’s Rising Force, Europe, Skid Row and Poison, etc. and being a Norwegian band, they also draw inspiration from the black metal scene and incorporate some elements of this into their own music adding spice to the mix. Glamorized is released worldwide via Sliptrick Records on March 31st.

The band states, « Notörious is a hard rock/glam metal band from Bergen, Norway. The band was formed in the beginning of 2018 with the intention to bring back to life the classic sound of the hard rock/glam metal bands that ruled the Sunset Strip back in the early 1980s. The band is inspired by classic groups like Mötley Crüe, Van Halen (not Van Hagar), Yngwie Malmsteen’s Rising Force, Europe, Skid Row and Poison etc. Being a Norwegian band we also draw inspiration from the black metal scene and incorporate some elements in our own music».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*