Newsfeed

Kätilöt: With a charmingly macabre video…..

Kätilöt – Global Warning

Turmion Kätilöt is a metal band from Finland and the band name translated to English is The Midwives Of Turmion. The band was formed in 2003 by MC Raaka Pee and Dj Vastapallo. Soon they were joined by the other members of what would become Turmion Kätilöt: Master Bates, Run-Q, DQ and Spellgoth as a second vocalist. With a couple of line-up changes as Dj Vastapallo left the band in 2009 replaced by Bobby Undertaker on guitars (ex-Deathchain) and Spellgoth leaving in 2017 replaced by Shag-U (Fear Of Domination) on vocals, Turmion Kätilöt has become the mean disco metal machine they are today.

The Finnish industrial metal act Turmion Kätilöt will release their 9th album Global WarningApril 17th. The first signs of the warning are out for everyone to see and to hear, the single Sano Kun Riittää (Say When Enough)has now dropped along with a charmingly macabre video.

MC Raaka Pee tells the following story, relating to the single: «While on tour, I bought a kalimba from Gothenburg. I was playing it at home by myself, and it sang to me: A nightmare needs a dreamer weak enough to believe. Words formed by Satan himself, the image of a man. The bringer of eternal pain, creator of all evil. Sweet dreams».

«Luyeye Konssi from the rap metal group Lähiöbotox found parts of the single’s lyrics and ended up doing some bathroom recital – see the end result here. The music video for the satanic song was directed by Rauli Ylitalo, who states the following about the idea for the video»,

«Since 99 percent of music videos are just boring shit, we decided to make a good one. This cinematic approach is a lot more interesting than just having guys play their instruments while somebody is telling them to ‘play some rock and roll music».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*