Newsfeed

Naglfar: The usual death and destruction…..

Naglfar - Cerecloth

It has been a long eight years between releases for Umeå, Sweden’s black metal nihilists Naglfar, but despite the wait, the band hasn’t been resting on their laurels. Like any slumbering beast, Naglfar have returned from their respite ferocious and hungry with their seventh full-length album Cerecloth which is set for worldwide release on May 8th, 2020.

Recorded and mixed by Naglfar guitarist Marcus Norman at Wolf’s Lair Studio and mastered by seemingly ubiquitous Dan Swanö at Unisound, the underlying musical and lyrical themes of Cerecloth were succinctly and confidently described by guitarist Andreas Nilsson as, the usual death and destruction! The title track Cerecloth,

«We are proud to hereby reveal the title-track from our upcoming album. Cerecloth marks our first cooperation with Umeå-based Arevärn Film, and we couldn’t be more pleased with the result. This is a perfect presentation of what Naglfar is about in the year 2020. We hope that you will enjoy».

Judging from Andreas Nilsson’s curt description, and the grim, ghostly cover art from the renowned artist Kristian Wåhlin and layout by Seiya Ogino of Ogino Design, certain death is exactly what listeners will experience with Cerecloth.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*