Newsfeed

Sacred Sin: Massive and vicious beats, crushing heavy and fast…..

Sacred Sin is a Portuguese Death Metal band. Formed in 1991, the group released their first EP The Shades Behind in 1992, a year after they release of their first album Darkside and quickly gained status and became one of the most recognizable metal bands from Portugal being featured in all international medias. Sacred Sin was the first Portuguese band to be featured on MTV Headbangers Ball with the music video from the album Darkside in 1993.

The return of the Portuguese Death Metal purveyors in 2020 with the EP Born Suffer Die, released by Lusitanian Music in April, 24th, 2020. Recorded at Rock`n Raw studio (Lisbon) in December 2019, produced by Sacred Sin. The title track Born Suffer Die,

Featuring the mastery of To Pica, former Sacred Sin guitar player back in the band, and leading the production. Get blown by chainsaw guitar tones, heavy crunchy riffs, reminding of Swedish death metal tones like Entombed, Grave, At The Gates… blend in with fantastic harmonies, shredding melodic leads and orchestrations standout adding a modern touch. Powerful big thundering drums, massive and vicious beats, crushing heavy and fast.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5519 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*