Newsfeed

Fish On Friday: With flawless production…..

Fish On Friday - Black Rain

Fish On Friday is a multi-national (Belgium-UK-USA) progressive poprock project. Black Rain is Fish On Friday’s fifth and probably strongest album to date. On each of the album’s eleven songs, the production is flawless and the songs and arrangements are imaginative and creatively constructed. The band, featuring Nick Beggs, Frank Van Bogaert, Marty Townsend and Marcus Weymaere, sounds tighter and punchier than ever before.

As a response to the positive reactions to Lula Beggs’ vocal contributions to Fish On Friday’s previous album, Quiet Life, Lula Begg was given a bigger guest role on Black Rain, appearing on four of the eleven tracks on the album.

Black Rain may perhaps be seen as a concept album about the fast changing, (for some, way too fast), world that we live in… Our changing environment, refugees fleeing from war, and global political madness. Although the album certainly has its dark sides, there is also room for sun and happiness.

The album is packaged in a very nicel six panel digipack with a sixteen-page booklet designed by Michal Karcz, which truly complements the music to make every aspect of Black Rain a true work of art and an album for our times. Video footage-interviews about the making of Fish On Friday’s fifth album Black Rain,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5519 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*