Newsfeed

Your Last Wish: With bilingual album and a tribal prog duet

Your Last Wish - Eradicate

Your Last Wish was formed in 2003 and is a death metal band with thrash metal overtones, melodic yet aggressive: They probably should appeal to fans of The Black Dahlia Murder, Hatesphere and Darkest Hour. Using 8 strings guitars gives the band even more possibilities to achieve to desired sound. The track Lost is groovy, mid-tempo and oriental ambient soundscape to bang your head to.

Eight years after their sophomore album 2012’s Desolation, Montreal, QC melodic death metallers Your Last Wish is back in full force with a new darker and heavier sound with their third studio release 2020’s Eradicate. The concept album beautifully exploits post-apocalyptic themes. The album was composed and recorded entirely by guitarist David Gagné, while all lyrics were written by vocalist Roxana Bouchard. More than half the songs on this bilingual album are in French. Track Pandore features a guest appearance by Beyond Creation’s Simon Girard. The track Pandore is a tribal prog duet with Simon Girard from Beyond Creation and musically unleashes the apocalypse.

Since its beginning, the band has shared the stage with bands such as Kalmah, Unexpect, Beneath The Massacre, Augury and Anonymus and have performed numerous shows in different venues around the province of Quebec. Dan Mongrain from Voivod states about the band, « Driven by David Gagné, one of the most passionate and hardworking musicians in Montreal. The very talented band Your Last Wish’s New Album Eradicate will take you on an epic journey through extremely powerful musical landscapes that will transform your mind and emotions forever. That’s what quality art is for, and that’s what they do!”. The title track Eradicate is a thrashy melodic death metal madness and it’s the most straightforward song of the album.

A very interesting growl medley with Roxana Bouchard,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5849 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*