Newsfeed

Helion: With ancient Mediterranean civilization…..

Helion – The Great Fall

Unfortunately Bergamo is in the news picture daily. It is therefore nice to be able to present the news that the Technical Death Metal band Helion from Bergamo released the debut full-length album The Great Fall yesterday.

The new album turn back to the times of the ancient Mediterranean civilization and tells us their stories by inserting instrumental parts in their sound with characteristic melodies that bring us back to the ancient splendor of these lost civilizations.The album sees the participation as special guest Fabio Bartoletti (Fleshgod Apocalypse) on Heliopolis: Dawn Of The New Age,

Helion was born in 2012 from the idea of the guitarist/vocalist Massimiliano Cirelli, after 2 years of constant rehearsing and a huge amount of local shows, the band develops its style, proposing an hybridized mixture of technical death metal and other subgenres, including classical and folk music elements, with Massimiliano as the main composer of the material. The track Great Fall: I. Alpha Draconis; II. The Decree of the Seven Sages; III. Younger Dryas,

In 2017 the band started writing new material and kept on playing live. In the early 2018 the formation took a brake due to heavily scheduled commitments both for Massimiliano Cirelli ( Hiss From The Moat, ex-Integral) and Andrea Cividini (Taste Hematic) other projects and jobs, regrouping in the second half of the year so as to attend few local shows and to finish the recording session of the new material. The track Legacy Of The Serpent,

In 2019 the band welcome Alessandro Francesco Caruso (Despising Age, ex-Ira) as the new drummer, self-releasing a third EP called Legacy Of The Serpent during the summer and promoting it playing as an opening act for Aborted, Antropofagus, Beheaded and many others.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*