Newsfeed

Shaman Elephant: Honing their skills even further…..

Shaman Elephant plays psychedelic rock with elements from other genres such as jazz and prog rock. The band identifies its’ inspirational roots as touching everything from Jimi Hendrix, The Mahavishnu Orchestra and MP for Steely Dan and Bushman’s Revenge. The band states, «Shaman Elephant plays psychedelic and proggy music. With a solid foot in the rock we take inspiration from everything that is cool! Psychedelic, progressive, hard hitting and melodic are all concepts that can be put into this crucible by a rock band. The track Magnets,

At the end of May Shaman Elephant will release its sophomore album Wide Awake But Still Asleep. When Shaman Elephant’s debut album Crystals hit the streets in late 2016, prog fans sat up and took notice of a band that was able to demonstrate an uncanny skill in the art of blending 60s and 70s psychedelia with progressive rock, and who sounded impressive not just in the studio, but also on stage – as fans who witnessed their shows in Norway and Europe are able to attest. And now, after honing those skills even further, Shaman Elephant are back with Wide Awake But Still Asleep, an album that demonstrates just how much the band has matured as songwriters and musicians, whilst not losing any of that considerable Shaman Elephant charm.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5876 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*