Newsfeed

Victoria K: With powerful voice and stormy songwriting…..

Victoria K - Essentia

Nightwish, Kamelot, Eluveitie, Lacuna Coil, Within Temptation have many fans, while there are many band in the same genre that are not necessarily is so well-known yet but very good. The Australian band Victoria K is one of these, and next month they will release their debut album Essentia. The track Forsaken Feat. Sheri Vengeance

The album was produced by Lee Bradshaw, and features special guest Michalina Malisz from the above mentioned band Eluveitie. Although the album was originally a solo project, it has now developed into the current band structure with each member bringing their own energy and experience to the collective.

The Melbourne singer/songwriter Victoria K made her mark on the rock and metal scene with the release of her debut single Monste’ back in 2016, featuring guitar work by Brett Garsed (John Farnham Band) along with her 2019 follow-up track Lacuna.

Victoria K states: «Essentia’ is Latin for Essence.  Essence is the indispensable quality of something that determines its very nature or character.  So I guess the album as a whole tries to tackle and define the very nature of humanity. In a way, I’m trying to unravel the complexity of human essence and emotion.  It all hopefully leads to being struck by a moment of sonder – therefore the realization that everyone, including strangers, has a life as complex as our own, despite our lack of awareness of it».

Hysteria Magazine states, «Victoria K is an emerging force in Melbourne’s gothic and symphonic metal scene. With her hauntingly powerful voice and stormy songwriting, Victoria K’s music balances at the nexus of dark fragility and empowering strength».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5876 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*