Newsfeed

Offret: Songs about the dark side of human…..

Offret – The Beast

Nizhny Novgorod was founded in 1221 by Prince Yury Vsevolodovich of Vladimir. Many centuries later, the band Offret is founded in Nizhny Novgorod. They have recently finished their new album The Beast. That album is brimming with  post-black metal, dark synth and acoustic sound landscapes. The songs are about the dark side of human.

In a semantic context this is a return to dark times at the dawn of mankind. All the lyrics are in Russian, it is about primal fear, cannibalism, animal desires, early religious beliefs and interspecific struggle for existence within the human population.

Offret is the one man band from Russia playing dark atmospheric metal with influence of black, folk and doom. The sound heavily based on acoustic guitars, trombones and distorted by Sunn Model T amp bass.

Some people who don’t know the language say that Russian lyrics make them feel even more anxious. But you can read the translation in English at Bandcamp in lyrics and listen to the music.

The Beast is recorded, mixed and mastered by Alexey Petrov at his home. Additional vocal by Ksenia from Supruga.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*