Newsfeed

Eternal Delyria: From Switzerland Monte Carlo….

Eternal Delyria - Paradox Of The Mechanical Angel

Lugano’s hot summers, which have led many celebrities, entertainers and athletes to visit the city, have given it the nickname Switzerland Monte Carlo. In addition, Lugano has a hot Melodic Death Metal band named Eternal Delyria.

Thanks to the many opportunities to play on famous stages around Europe, the band has managed to bring together a solid fan base. On next Thursday Eternal Delyria will release their second full-length album entitled , which was recorded at Studio From Hell, mixed and mastered by Tommaso Monticelli (Genus Ordinis Dei) at Sonitus Studio. The track Burning Bridges,

Eternal Delyria deliver a melodic death metal matrix and various influences, was founded in the summer of 2011. Three years later with their first line-up, they published their first EP, Delerium and their first video clip, Wake Up. In June 2016, they released their second video, Chasing Shadows, the single from the first album, Letting Go Of Humaity released in the same month just before playing at Metal Frenzy, where they opened for bands like Melechesh, Dark Tranquillity and Decapitated. In October 2016, they released a third video, Eradication Of Solitude And Despair. The track Freely Enchained,

In 2017, the band took part in the Swiss Wacken Metal Battle and won a place in the final. At the same time, they started their first national tour, the Chaos Over Switzerland Tour. In September 2018, Eternal Delyria released The Awakening, a new song and official video. In July 2019, they played at MetalDays in Slovenia on the New Forces Stage, where they won one of the first positions that will allow them to play at the 2020 edition of the same festival, but this time on the Main Stage. The track Dying To Live,

In August 2019, Eternal Delyria and Fot (guitarist) parted ways, completing what is now the current line-up, where we can find: Alex (drums), Clod (keys and second voice), Tim (guitar), Nyx (guitar) and Lutz (vocals).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*