Newsfeed

Abel Ganz: Continue to developing their eclectic mix……

Abel Ganz - The Life Of The Honey Bee And Other Moments Of Clarity

Abel Ganz deliver long song from Scotland and in addition their last album have a long name. The Life Of The Honey Bee And Other Moments Of Clarity is their seventh album due to out June 15.

Abel Ganz was formed with keyboardist Hew Montgomery and multi-instrumentalist Hugh Carter as the founding members. Malky McNiven (guitars) and Ken Weir (drums) fleshed out the initial line-up of the band. Today no one of this musicians are active in the band as the line-up on The Honey Bee And Other Moments Of Clarity is Davie Mitchell / Guitars, Jack Webb / Keyboards, Mick Macfarlane / Vocals, Guitars, Bouzouk, Stephen Donnelly / Bass, Denis Smith / Drums and vocals and David King / Guitars, Keyboards and Drum Programming.

The influences on the new album continue in a similar vein to the band’s self-titled 2014 opus –Abel Ganz continue to developing their eclectic mix of folk, rock, metal and Celtic styles. The album’s trajectory shifts between crunching guitars, subtle acoustic instruments, strings, soaring Hammond and emotive grand piano all connected by lyrical storytelling and timeless vocals and harmonies.

The Honey Bee And Other Moments Of Clarity is a concept album comprising of six thematically linked pieces exploring our relationship with memory and loss. The lyrics are actually deeply personal and universal, with complaints about what we have lost, but with the hope of a good future.

Abel Ganz was formed in Glasgow, UK in 1980 and the band had a hiatus from 1996-2006, The band began to play their first gig in 1982 playing covers of Genesis and 10CC! The band soon became a regular feature in the Glasgow live scene.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5519 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*