Newsfeed

Calea Dreaming: inspired by the natural landscapes

Calea Dreaming – Red Cedar Falls

Coffs Harbor is a coastal town in New South Wales, Australia, and many of Coffs Harbor residents are retired. The band Calea Dreaming is from beautiful Coffs Harbor, but is in no way about to retire. Calea Dreaming is an active band.

Calea Dreaming is a nature inspired Australian one man Instrumental Atmospheric Post Black Metal band. Hailing from the East Coast of Australia, this one man band creates a mix of instrumental atmospheric post black metal, inspired by the natural landscapes that surround Calea Dreaming’s home region. The new album Red Cedar Falls was recorded/mixed and mastered by Calea in Huon Pine Studio. The track Dark Gullies,

The special use of orchestral strings, incorporated with harsher black metal passages creates a distinctive atmosphere and dreamy soundscape. Calea Dreaming was formed in 2016 at Coffs Harbour, Australia as a one man project creating a mix of instrumental atmospheric post black metal, inspired by the natural landscapes that surround Calea Dreaming’s home region. In 2018 the band released their debut album The Rainforest Canop. The track Wildflowers,

Some statement about Calea Dreaming`s music, «This is a very uplifting album, black metal mixed with post-rock and orchestral instruments, if you haven’t heard it yet, you should! ».

«Chiral has created a masterpiece in this album, with its drawn out melodies and folk passages, combined with the darkness of black metal. Check it out!! ».

«This is a killer album, black metal with native american instruments and folk passages, I can’t recommend this enough!! ».The track A Rocky Descent,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5884 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*