Newsfeed

Pile Of Priests: Uncontrollably scrunch face muscles…..

Pile Of Priests – Pile Of Priests

Pile of Priests was formed in October of 2009 in Denver, Colorado as a three-piece death/thrash metal band, and later developed more of a progressive death metal approach. Led by guitarist, vocalist, and composer Evan Salvador; the band focuses its lyrical themes on the heinous hypocrisies of organized religion and the eternal struggles of the human condition. The band has independently released one full-length album and two EPs, which they have toured for around the Western and Midwestern United States. Pile Of Priests’ self-titled sophomore album will be released on May 22nd, 2020 on Extreme Metal Music (Rockshots Records). The track Exile Unto Divination, is a strong melodic death metal track, containing a solid bridge to uncontrollably scrunch those face muscles in wicked approval.

Dark and melodic, the progressive death metal album is a huge milestone for the band. The band acknowledges that it encompasses the style they have been striving to portray for a long time. The conceptual album takes place centuries ago in a fictional universe not unlike our own. The story is about an exiled prince who seeks to end the reign of his deranged father.

The band shares their expected reaction of the album: «We believe fans will be surprised by certain elements of this record but ultimately very satisfied. There is something for everyone in this one; powerhouse vocals, sinister riffing, silky solos, harmonies to make your hair stand up, and some beautiful melodic passages».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*