Newsfeed

Rick Miller: Smooth and nice music…..

Rick Miller – Belief In Machine

Rick Miller states, «Belief In Machine is my most recent album, in the genre of what I would call Progressive Rock. That term defining the type of music that was made famous throughout the 70’s by bands such as Genesis, The Moody Blues and Pink Floyd». Belief In Machine is the fourteenth release from Rick Miller actually.

Rick Miller has in recent years had a release pattern with the new albums. Every second year new music comes, so a new album was expected now. On Belief In Machine Miller plays almost all the instruments but reasonable enough he have some musical support. Sarah Young: Flute, Mateusz Swoboda: Cello, Barry Haggarty: Stratocaster, Kane Miller: Telecaster and a person only named Will: Drums and Percussion. Is very beautiful and atmospheric start on the album. Very nicely crafted and the sound og bass and cello is splendid. The music builds up the intensity when the guitar arrive and to say it briefly this is a wonderful and well varied song. The track Correct To The Core (11:35),

Belief In Machine is quite appealing and lovers of Pink Floyd, especially in their later years. An album with many different atmospheres and guitar and synths sharing the spot light in a very god and nice manner. The music filled with nice and smooth music and of course in a Miller setting the production is flawless once again. The title track Belief In Machine,

Canadian composer and multi-instrumentalist Rick Miller made his debut effort as a solo artist back in 1983 with the new age production Starsong, which shifted a highly respectable 30.000 units at the time. He would follow up this venture with Windhaven in 1987, and his efforts Interstellar Passage from 1998 and the EP No Passion, No Pain from 2009 would continue exploring similar musical territories. The track Need To Belief,

But after honing his craft working at Sound Design Studios in Toronto throughout the 80’s and 90’s, Miller wanted to have a go at his true musical love as well, atmospheric progressive rock inspired by artists such as Pink Floyd, The Moody Blues and Steve Hackett.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5849 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*