Newsfeed

Self Disgrace: The pope like the artwork……

Self Disgrace - Fetus In Fetu

According to the band Self Disgrace The Pope has already pre-ordered his copy of their new album Fetus In Fetu. He really liked the artwork too! Funny, but very unlikely that the Pope has said so. The reason is that the cover is fantastic, but very brutal and scary! The CD cover art was done by awesome Indonesian illustrator, Agus Zoer. The track Never Born,

Self Disgrace is an Italian Thrash/Death Metal band and as mentioned above they are about to release their new album Fetus In Fetu. The recordings have taken place under the expert guide of Andrea Leonardi, (aka Bratt Sinclaire), at Mixaglia Studios in Lecco, Italy. Andrea Leonardi has worked with well-known artists since the 80’s such as Bulldozer, Jennifer Batten (Michael Jackson), Billy Sheehan (Mr. Big), Kiko Loureiro (Megadeth/Angra), to name a few.

All lyrics on Fetus In Fetu is written by Dielle Green, all music written by Isa Brutal Fronzoni. The band states, «In Fetus In Fetu we get back to the theme of violence already covered in our debut album Partner In Crime, focusing more on the consequences and starting from the assumption that violence generates more violence, evil breeds more evil, in any physical and psychological aspect».

The Fetus In Fetu is a parasitic embryo that sneaks inside another fetus during pregnancy. The only remedy to remove it is by practicing an abortion on the future newborn. Abortion is also mentioned in songs from the CD on Never Born, as a remedy for an unwanted pregnancy caused by a rape, and in In Chains, about the illegality of abortion in certain countries.

Self Disgrace was founded in 2007 by 80’s guitarist Isa Brutal (ex Ice Age, Rock Goddess, Original Sin) and bassist Mark Mattioli (ex Dystopia).They released their first E.P., RR Rotten Revenge May 2009, mixed and mastered by ex Celtic Frost guitarist Curt Victor Bryant, songs which were played extensively during gigs. After an intense live activity, Self Disgrace eventually broke up in 2010. Self Disgrace has come back in May 2017 with a new aggressive line up and stronger and better than ever.

All lyrics written by Dielle Green, all music written by Isa Brutal Fronzoni.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*