Newsfeed

Black Pestilience: Bringing a sonic assault to listeners…..

Black Pestilience – Hail The Flesh

In the winter of 2008, Black Pestilence was formed in Calgary, Canada by bassist/vocalist Valax. Initially, Black Pestilence started as a one-man studio project, but shortly afterwards, evolved into a three-piece band. Over the years, Black Pestilence has been known for their special sound by combining black metal, punk rock, thrash, and noise, blurring the borders between genres and bringing a sonic assault to listeners around the world.

Black Pestilence have announced its sixth studio album Hail The Flesh arriving on May 1, 2020. Hail The Flesh has been in the works for a year and a half, and it is the most mature and polished effort from the band since they began creating chaos in 2008. The track Spurn All Gods,

Band founder, bassist and vocalist Valax adds: «Hail The Flesh will be fast, and chaotic. Lyrically, for it, I talk about glorifying the carnal lifestyle and celebrating Earthly pleasures and indulgences. I am inspired by so many different avenues for lyrics. Without sounding too cliche, most of the lyrics are about Satanism, but not on a theistic level, just true, carnal, humanistic Satanism. Many other songs are also about social issues».

Black Pestilience is suggested for fans of Municipal Waste, Midnight, and Cradle Of Filth.

Over the course of twelve years, Black Pestilence has released five full-length albums, filmed four music videos, and performed all over Canada and Europe. They have also shared the stage with a number of notable bands including The Black Dahlia Murder, Toxic Holocaust, Absu, Skeletonwitch, and Wednesday 13.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5884 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*